Den 12-02-2018

OB udspillet med tenniscifre i Ådalen!

Træningskamp OB - KB1: 1 - 6 (0 - 1)

Efter vinterpausen blev det endeligt tid til årets første træningskamp mod OB på kunstbanen i Ådalen. Det markerede samtidig undertegnedes tilbagekomst i en officiel funktion for holdet og sikke en eftermiddag det blev. Kort før kampstart tikkede det ultimative resultat ind, idet Tottenham havde udklasseret Arsenal og så var det op til de grønblusede at fortsætte de gode resultater.

Fra start af satte KB sig på striverne, som løb forvildede rundt uden at kunne finde fodfæste på plastikunderlaget. I det 8. minut fik midtbanegeneralen Hauge JR. bolden på midten af banen, sendte en sukkerbold ud på højre flanke, hvor Allan smækkede en lang bold indover og ud af det blå kom frontløber Juul flyvende og sendte med pandebrasken bolden ind bag en forgæves sprællende målmand til 0 - 1. Føringsmålet gav de grønne mere blod på tanden og kun en smule uskarphed foran kassen forhindrede en udbygning af føringen. Efter 27 minutter driblede Hauge rundt om en håndfuld OB’ere og pissede på dem i en sådan grad, at ikke en gang en hel kasse o.b. tamponer ville kunne tørre dem igen. På trods af total dominans måtte vi nøjes med den ene scoring, da der blev fløjtet til pause.

Fra 2. halvlegs start kom KB flyvende ud og i det 50. minut modtog Mike bolden via den indskiftede Heino og den allestedsværende Hauge og resolut sendte Herningenseren kuglen videre til Juul i højre side af feltet, hvorfra han bankede 0 - 2 føringen ind i det nærmeste hjørne.
Minuttet efter sendte Hauge en lang bold fremad, Juul steg til vejrs og snittede den videre til Heino, der med en Laudrups lave tyngdepunkt køligt satte bolden under keeperen til 0 - 3.
Efter 63 minutter var hjemmeholdet tæt på at spille sig igennem, men blev resolut stoppet af Hauge, der som belønning blev præsenteret for et gult kort og 10 minutters pause. På det efterfølgende frispark tog de grønblusede sig en kollektiv blunder og Indkasserede uden modstand 1 - 3 målet.
KB vågnede dog hurtigt igen og 5 minutter senere kunne den indskiftede Caki sende et fladt indlæg fra venstre side ind foran mål, hvor midtbaneslideren Frederik dukkede op og køligt sendte læderet i nettet til 1 - 4. Denne scoring gav Frederik så meget blod på tanden, at han i det 75. minut blev sendt i dybden af Hauge og endnu en gang udviste kølighed foran kassen til 1 - 5. Kampens allersidste aktion tilfaldt Hauge, der langt ude fra sendte bolden på overliggeren, hvorfra den dumpede ned for fødderne af Frederik, der fuldendte sit hattrick til slutresultatet 1 - 6.

En helt igennem flot præstation af de grønblusede og vel nok en af de bedst spillede kampe rigtigt længe. Ikke alle spillere er nævnt i dette referat, men det burde de nok have været for hver og en leverede en ypperlig præstation. Så havde OB godt nok et par store chancer, som de på mærkværdig vis formåede at sende forbi målet. Når det er sagt kunne KB nok have scoret et tocifret antal mål, men man kan vel ikke forlange den form for skarphed så tidligt på sæsonen.
Skal jeg finde noget negativt at skrive, så er det utroligt useriøst, at den nuværende assistenttræner vælger at tage på ferie og dermed gå glip af kampen! Det er en ommer Meldgaard og burde koste i bødekassen.

Kampens spiller:
Frederik (8 stemmer),
Hauge (4 stemmer),
Mike (2 stemmer),
Lund og Juul (1 stemme).

- Esben

Splittet KB hold hiver med nød og næppe point hjem

Serie 1, Pulje 2: KB – Bogense 2 – 2 (0 – 2)

Solen strålede fra en skyfri himmel denne Palmesøndag på den for vort land nok så vigtige dato 9. april. Alle med grønt i hjerterne håbede inderligt, at de udvalgte grønblusede ville mobilisere mere modstandskraft end de danske soldater for 77 år siden. På papiret så det positivt ud, da KB kunne mønstre en stærk start 11’er og denne gang en meget stærk bænk, hvor Meldgaard endnu en gang befandt sig, men denne gang dog i rollen som ny assistent for Hauge Sr. Der var glædeligt gensyn med Lasse aka Timberlake og Kevin med de skrøbelige ben, der inden kampens start lovede mere end 15 minutters spilletid.

Kampen foregik på Kilderground bane 1, som desværre er set i noget bedre stand tidligere, mod et Bogense hold, der på dagen var uden deres normale frontløbere og som Per Youtube sagde, så var det dagen hvor KB havde chancen for at tage alle 3 point. På tilskuerrækkerne kunne man se en lille håndfuld spillere, der før har slået deres folder på KB’s bedste herrehold, men som nu har søgt andre græsgange.

Spillet blev sat i gang og holdene følte hinanden på tænderne i de første minutter. De grønblusede gik til sagen med megen vilje symboliseret ved Kalør, der i det 5. minut kastede sig ned i en glidende tackling. Denne aktion fik faderen til tørt at bemærke, at det var første gang i 3 år det var sket og da var det i haven (undertegnede supplerede med, at det var på grund af en hundehømhøm).

I det 10. minut pressede gæsterne bolden ind i KB’s felt og det der udefra så ganske ufarligt ud udviklede sig, da forsvaret ikke fik ekspederet bolden ud af farezonen og derfor gik Søren ud af sit mål for at sparke bolden væk. Desværre lå kuglen til hans noget kolde venstreben og derfor serverede han bolden for fødderne af en modstander, der venligt tog imod og kvitterede med at sende læderet i det tomme mål til 0 – 1. Bestemt ikke den start man havde drømt om og usikkerheden spredte sig i forsvaret, der blev heroisk holdt sammen af Jensen den Yngre.

Efter et kvarter var udligningen meget tæt på, men desværre ramte skuddet fra Hauge Jr. oversiden af overliggeren. De næste minutter blev noget af en ørkenvandring, hvor Bogense benyttede enhver lejlighed til at trækket tempoet og tiden ud af kampen. Da der var spillet 34 minutter blev KB reduceret til 10 mand resten af halvlegen, da dommeren tildelte Juul et noget tyndt gult kort for hvad der fra sidelinjen lignede et ganske almindeligt frispark. Dette var det første tegn på at manden med fløjten bestemt ikke var i ju(u)legave humør overfor hjemmeholdet. Med 4 minutter tilbage af 1. halvleg formåede KB endnu en gang ikke at få bolden losset ud af kommunen og derfor kunne gæsterne ganske ugenert få lov til at sende bolden i nettet til pausestillingen 0 – 2.

Til 2. halvleg kom Gaxe på banen som erstatning for Lasse i hvad der på papiret ikke umiddelbart lignede en offensiv ændring, men kortene blev mikset i geledderne og der blev taget hul på de sidste 45 minutter. Spillet blev ikke nemmere af at banen som tidligere nævnt bestemt ikke levede op til tidligere standard og bolden hoppede og dansede rundt og besværliggjorde det hurtige spil, som de grønblusede gerne praktiserer.

Hjemmeholdets udskiftningsboks blev for alvor åbnet og de sidste udskiftningsspillere i form af først Alex og siden Chris kom i spil som erstatning for Kevin og Tobias. Knap var Chris kommet på banen før han var involveret i et afgørende moment i værternes bestræbelser på at komme tilbage i kampen. I det 69. minut modtog Hauge Jr. bolden i højre side og sendte derefter et af sine velkendte lange skift afsted mod den modsatte side, hvor Chris behændigt overlod bolden til den fremstormende Juul, der behersket sendte bolden i nettet i det lange hjørne og beviste dermed med scoringen til 1 – 2, at Juulen varer lige til Påske.

Reduceringen gav de grønblusede blod på tanden, men Bogense kæmpede godt imod og viste i glimt deres farlighed blandt andet med en flot udført helflugter på overliggeren.

Med ét minut tilbage af den ordinære spilletid blev KB tildelt et frispark halvvejs på modstanderens banehalvdel i venstre side. Alle de store drenge bevægede sig op i feltet og gjorde sig klar til at tage imod frisparket og da Juul sendte en sukkerbold ind i feltet steg Jacob til vejrs og dirigerede med hovedet den lille runde op i hjørnet til 2 – 2. Tillægstiden blev noget hektisk, da der på banen ikke var enighed om, at man skulle følge trænerens opfordring om at gå efter de 3 point. Hauge Jr. fik raget sig et gult kort til for en temmelig forsinket tackling og Søren fik taget revanche for sin uheldige andel i kampens første mål, da han i det 92. minut flot fik afværget en oplagt mulighed til gæsterne. Kampen sluttede noget uskønt med højlydte skænderier mellem de grønblusede spillere, der bestemt ikke så ud til at glæde sig over, at de trods alt fik reddet et enkelt point hjem.

Godt var det bestemt ikke og det var en kamp, hvor man havde alle chancer for at tage alle 3 point, som ville have lunet godt i tabellen, hvor der nu er 8 point op til den fortsatte eksistens i Serie 1. Skærtorsdag venter en udekamp i Vollsmose mod FIUK, som man har besejret de seneste opgør i Serie 2 og i efterårets kamp på hjemmebane. En sejr er på det nærmeste bydende nødvendig og det burde kunne lade sig gøre, hvis man altså formår at stå sammen som et hold i en kamp, hvor der ganske givet kommer pres på både inde på banen og udenfor, hvor BMW’erne og Audi’erne plejer at holde på række og heppe på hjemmeholdet.

1. herrer taber første kamp

Uinspireret KB hold taber bundopgør i forårs premieren.
Søndag den 2. april 2017. Serie 1, Pulje 2: Bolbro IF – KB 4 – 2 (2 – 2)

Efter en række træningskampe i det tidlige forår, hvor der i rigelige mængder er blevet afprøvet spillere og hvor spillet til tider har været opløftende, blev det denne første søndag i april alvor. Et vaskeægte lokalopgør og samtidig et bundopgør mod naboerne fra Bolbro. Begge klubber der udover truslen om nedrykning også har en anden trussel hængende over hovedet i form af byens store stygge ulv OB, der sammen med kommunen truer med at blæse de små klubber omkuld og dermed ødelægge den vigtige sociale funktion byens små hyggelige klubber har.

Til denne yderst vigtige kamp måtte trænerteamet sætte sig selv som udskiftningsspillere suppleret med KB koryfæet Meldgaard, så man kan om ikke andet sige, at der var rigeligt med rutine på bænken. Inde på banen kunne man dog stille i noget nær stærkeste opstilling, så hvis alle spillere klarede at spille fuld tid så det ikke så sort ud endda.

Opvarmningen foregik på hjemmebanen i KB, hvorefter truppen spankulerede de få meter over på Bolbros solbeskinnede bane, så de grønblusede burde finde sig forholdsvis godt tilrette. Kampen fik en ganske livlig start, hvor begge hold havde gode chancer for en drømmestart i kampens første minut. Hjemmeholdet var (som så mange af KB’s modstandere) fysisk overlegne og bestod af en del rutinerede spillere, der så ud til at have spillet på højere niveau tidligere i deres karriere. Start 11’eren hos KB havde ikke den samme rutine, men til gengæld ungdommens kådhed og de spillede ganske godt op mod de hvidklædte værter.
I det 9. minut gik det imidlertid galt, da hjemmeholdets kompakte venstre kant fik frit spil i feltet og let kunne føle bolden ind i netmaskerne bag en prisgivet KB keeper til 1 - 0.
10 minutter senere kunne KB have bragt balance på måltavlen, men Kalør’s kattepote oplæg blev desværre sendt forbi mål af én KB’s nye lovende spillere Alex. Efter 23. minutter fik gæsterne en stor fordel, da hjemmeholdets venstre back på en noget voldsom facon hilste på Hauge Jr. og som belønning blev mødt med det røde kort og en tidlig badebillet. Dette betød, at KB kunne se frem til mere end en times overtal, hvis de altså kunne holde sig i skindet.
Som så ofte før er det bare ikke så let at spille mod et hold, der er i undertal og hjemmeholdet kæmpede bravt videre. Efter 36 minutter gav overtallet dog endeligt pote, da KB’s venstre back Allan B blev sendt afsted i venstre side og til stor overraskelse for ikke mindst sig selv sendte bolden i mål med god hjælp fra en gavmild keeper. Målet til 1 – 1 burde give lidt ro til de grønblusede, men 3 minutter senere kom hjemmeholdet på 2 – 1, da en lang bold ugenert blev lagt tilrette for fødderne af en hvidklædt, der behersket sendte et fladt skud i nettet. Skuffelsen i KB lejren varede dog ikke længe før KB’s elegantier Kalør endnu en gang brugte kattepoten til at sende en medspiller i dybden og denne gang sagde hurtigløberen Juul tak for serveringen og sendte læderet følt ind bag ved en denne gang prisgivet keeper til pausestillingen 2 – 2.

I pausen måtte KB’s midterforsvarer med det borgerlige navn Z desværre lade sig udskifte med den yngste af veteranerne på bænken, nemlig assistent Bernard. Man havde nok forventet og ikke mindst håbet, at KB efterhånden som 2. halvleg skred frem ville få det fysiske overtag og tage de 3 point med de 100 m hjem i klubhuset, men hjemmeholdet viste en stor vilje og kæmpede derud af.
I det 53. minut bragte Bolbro sig foran 3 – 2 efter et hjørnespark, hvor hjemmeholdets spiller ganske ugenert fik lov til at heade bolden op i nettaget. KB fik sig også spillet frem til et par chancer, men der manglede lige den sidste vilje til at yde de ekstra procent, der var nødvendige for at knække hjemmeholdet. Med et kvarter tilbage foretog cheftræner Hauge dagens sidste taktiske træk, da han sendte den aldrende lastbil Meldgaard på banen og ændrede til en noget mere offensiv taktik. Desværre fik det ikke den ønskede virkning minuttet senere, da det ny sammensatte forsvar gik fejl af hinanden og værterne let kunne banke det sidste søm i ligkisten med scoringen til 4 – 2. Med ti minutter tilbage kom der balance i antallet af spillere idet KB’s anfører blev tildelt et noget tyndt gult kort efter en duel med hjemmeholdets skriger, der ikke lagde bånd på sig selv for at gøre dommeren opmærksom på forseelsen. De sidste minutter fes stille og roligt ud og Bolbro kunne dermed sætte 3 vigtige og efter kampens forløb fortjente point på kontoen i deres bestræbelser på at klare frisag og undgå turen i Serie 2.

Overordnet må man desværre konstatere, at der manglede gejst og vilje hos de grønklædte. Alt for ofte så man spillerne slå ud med armene og gå rundt med hovedet hængende slapt ned. Det første skridt mod overlevelse i Serie 1 blev tabt og der skal i den grad andre boller på suppen, hvis man skal sikre sig og ikke bare blive et elevatorhold. Humøret og sammenholdet i truppen virker godt, men i modgang ser man det sande billede og her venter der en stor opgave for de herrer Hauge og Bernard.
Der skal ændres meget inden det på søndag gælder hjemmekampen mod Bogense, der altid har voldt KB store problemer, men de grønklædte har før rejst sig og det håber undertegnede, at de endnu en gang gør!

Kampens spiller: Jacob Jensen

/ Esben Sandal

Besøgstæller

Besøg siden den: 07-01-2017
Total: 039883
Dagligt: 97

1 online